תפילה וברכות

מותר להניח תפילין על גבי כפפה בעקבות הקורונה?

  • י' אייר התש"פ

שאלה

האם מותר להניח תפילין על גבי כפפה מגומי עקב המצב (הקורונה), שצריך לשמור על היגיינה? תודה על עזרתכם הרבה.

תשובה

שלום רב,

מותר, ואין בזה משום חציצה.

מקורות: כתב השלחן ערוך (סימן כז סעיף ד) לא יהא דבר חוצץ בין תפלין לבשרו, לא שנא של יד לא שנא של ראש. וכתב על זה הרמ"א, ודווקא בתפילין, אבל ברצועות אין להקפיד. ובמשנה ברורה (ס"ק טז) הביא בשם האחרונים, דאין להקל רק במקום הכריכות, אבל מה ששייך להקשירה יש להחמיר אף ברצועות, בין בשל יד ובין בשל ראש. ע"ש. ונמצא שברצועות התפילין שלא במקום הקשירה אין חציצה לכל הדעות. וכן ראה בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק אורח חיים סימן ב) ובשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן ב).

בברכה,

הלל מאירס