שבת

ברכת המזון בסעודת שבת למי שלא אכלה לחם

  • ו' אייר התש"פ

שאלה

כאשר אנחנו יושבים בסעודת שבת. בסיום הארוחה רציתי לדעת האם אישתי חייבת בברכת המזון כאשר היא לא אכלה לחם ואפילו לא טעמה מהמוציא... אכלה רק אוכל ללא לחם בכלל, האם חייבת בברכת המזון או לא? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

היא לא חייבת בברכת המזון, וגם אסור לה לברך.

אמנם כמובן היא צריכה לברך ברכה אחרונה על המאכלים שכן אכלה.

יש לציין שגם אישה חייבת לאכול לחם בסעודות שבת. ועל כל פנים אם לא אכלה לחם, אין לה לברך ברכת המזון וכנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס