שבת

האם מותר לזרוק פסולת לתוך פח אשפה ריק בשבת?

  • ב' אייר התש"פ

שאלה

ידוע שבשבת אסור לבטל כלי מהיכנו.
השאלה מה הדין לגבי פח שאין בו כלום, ואני מעוניין לזרוק לתוכו לכלוך, האם זה מותר?
כי אם אני אזרוק לכלוך לתוך פח נקי, אז אני אבטל כלי מהיכנו.
אשמח לתשובה. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

מותר לזרוק פסולת לתוך פח אשפה בשבת, אפילו אם הוא ריק, כי לא שייך איסור ביטול כלי מהיכנו בדבר שמוכן ועומד למטרה זו.

מקורות: שבות יצחק על מוקצה (פרק כ אות ח), ושכן שמע מהגרי"ש אלישיב זצ"ל, שבכלי המיוחד ליתן בו מוקצה אין בו איסור מבטל כלי מהיכנו אף על פי שאוסרו בטלטול כיוון שלכך הוא עומד. וכן פסק בספר חזון עובדיה שבת חלק ג' (עמוד ריג). וכ"כ הגראי"ל שטיינמן זצ"ל בספרו אילת השחר (שבת דף קנד עמוד ב) בדרך אפשר. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס