שבת

כשרות

  • ל' ניסן התש"פ

שאלה

אני גרה בבית חילוני, אמא שלי מחממת את האוכל בתנור לפי כניסת השבת אבל מכבה אותו אחרי שהשבת כבר נכנסת. האם מותר לי לאכול מהאוכל הזה או שהפסקת התנור גורמת לו להיות לא כשר?
אותה שאלה לגבי פלטה, שנדלקת לפני שבת אבל מכבים אותה אחרי שהשבת נכנסת.

ושאלה נוספת, אני עתידה להתחתן וכמובן יהיה לי בית כשר שומר שבת, האם שמשתמשים בפלטה עבור אוכל בשרי ואחר כך רוצים להשתמש בה עבור אוכל חלבי, מה עושים ? החימום בה מותר אף על פי שחיממתי גם בשר וגם חלב? או שצריך לנקות אותה בין לבין? תודה
תודה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתקרב לבוראך ולשמור שבת כהלכתה, שכרך גדול מאוד

מותר לך לאכול מהתנור והפלטה. אמליץ שתקני שעון שבת להורים וכך תחסכי מהם חילול שבת. השעון יכבה את התנור או הפלטה אוטומטית.

מותר לחמם גם סיר בשרי וגם חלבי כאשר הוא יבש כמובן.

אסור לחמם על פלטה ישירות בשר ולאחר מכן פיצה.