שו"ת פסח

גזל וחמץ

  • ל' ניסן התש"פ

שאלה

האם מלח לימון הוא חמץ או בחשש חמץ (שמעתי ע''ז משהו ואני לא זוכר)
לפני כמה שנים שהייתי בחנות משחקים בדקתי משחקים לילדים ונפלו כמה חלקים ממשחק הרכבה לסל של העגלת ילדים ולא שמתי לב רק אחרי הרבה זמן ועכשיו בערב פסח מצאתי שהם עדיין אצלי ולהחזיר אותם לא יעזור כי בטח כבר קנו את המשחק ואי אפשר לדעת לי מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

1. יש חשש חמץ לחומרא. אבל אין זה וודאי חמץ.

2. יש להתקשר לחנות ולהתפשר איתם בצורה סבירה.

בהצלחה,