תפילה וברכות

מניין

  • ל' ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב
ראיתי שהרב יצחק יוסף אומר שמי שיש לו סמרטפון טלויזיה פסול לשליח ציבור
הזוהר הקדוש ואף השלה הקדוש כתב שאין תפילתו של אדם עולה לשמיים ליד אדם במרחק 4 אמות שאינו שומר נידה/נגיעה
ומעטים שליחי הציבור העומדים בהלכות שליח ציבור
האם במצב של הדברים הנ"ל עדיף לא לקיים תפילה במניין כזה ואף להתפלל תפילת יחיד כברירת מחדל ?
כאשר שליח ציבור לא ראוי בוודאות לתפקיד האם זה מספיק בשביל לא להשתתף במניין כזה ?
האם יש הלכות לגבי ציבור שלא ראוי לשמש כעשרה למניין ומהו?
תודה כבוד הרב
אשמח לתשובה עניינית וגורפת עם טעם מספק במידה ולמרות הכל מותר להשתתף במניין כזה

תשובה

שלום וברכה

למעשה בוודאי יש להשתתף במניין אף אם חלילה הש"ץ משתמש בסמארטפון פרוץ.

בוודאי שיש לחפש ש"ץ ירא שמים אבל אם החזן שניגש יש לו מכשיר פרוץ הרי שכנראה הוא לא יודע בדיוק בחומרת האיסור ויש לדונו לכף זכות כתינוק שנשבה וכן לתלות שבוודאי יש לו איזה שהוא חסימה לטלפון ועל כן נתפלל איתו ונתפלל לבורא עולם שישיב את כל עמו ישראל בתשובה.

בהצלחה,