שבת

מסכת שבת

  • כ"ט ניסן התש"פ

שאלה

ראיתי שיש בסידור משניות שבת חלק בערב שבת חלק בבוקר וחלק בערב חיפשתי ולא מצאתי טעם או מה המנהג ואם יש עניין באמת להגיד כי לא נתקלתי בשום אדם שאומר זאת
תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

מובא בשער הכוונות להאר"י ז"ל שכן ראוי לעשות בכל סעודות השבת.

ויכול לקרוא ח' פרקים ראשונים בסעודה ראשונה, ח' אמצעים בסעודה שנייה, וח' פרקים בסעודה שלישית.

בברכה,

רב נחום