אמונה

קריעת ים סוף

  • כ"ט ניסן התש"פ

שאלה

איך העם הגיע לים סוף שהוא מרחק של 250 ק״מ מגושן בכזה זמן קצר? האבן עזרא כותב שהם לא הלכו הרבה כל יום ביגלל שהיו הרבה אנשים. קצת ביום וקצת בלילה. רש״י כותב שלקח יום להגיע לסוכות שהוא ממש על יד ראמסעס.

תשובה

שלום וברכה,

"בניגוד לטעות הרווחת, הים נבקע בצורה של קשת. הם נכנסו בצד אחד והלכו בים, ויצאו מאותו הצד. בני ישראל לא הגיעו לעברו השני של הים.", ראה עוד בנושא קריעת ים סוף:

https://www.hidabroot.org/article/1736

אגב, ההליכה נעשתה במשך כל הלילה עד הבוקר. 12 שעות הם ודאי מספיק זמן, בפרט כאשר העם איננו מתעכב, אלא ממהר ובורח מפני הצבא המצרי הרודף אחריהם.

בברכה,

דניאל בלס