תורה ומדע

שאלה לגבי התנינים הגדולים שכתוב בתנך

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב ברצוני לשאול שאלה בבקשה . כתוב בתנך בבריאות החיות שהקדוש ברוך הוא ברא את התנינים הגדולים .. הרב זמיר כהן עונה על השאלה הזאת שמדובר בדינוזאור . יש מקום שההיתחסות היא בכלל לליוויתן . אז מה התשובה הנכונה דינוזאור או לוויתן? תודה

תשובה

שלום וברכה,

ייתכן שהמילה "לוויתנים" נועדה לתאר את גודלם של התנינים הגדולים. למעשה, המילה "לוויתן" בלשון המקרא יכולה להתייחס לזוחלי ענק כפי שביאר השפתי חכמים על רש"י: "כי שם התנין ביבשה הוא נחש, ובמים הוא דג, וכן פירש הרד"ק בשורש תנין" (שמות ט, י).

ראה תשובה לשאלתך בכתבה "האם התורה תיעדה את הדינוזאורים?"

https://www.hidabroot.org/article/228318

עיין גם בתגובות.

בברכה,

דניאל בלס