נשים

האם לקיחת אפידורל מפחיתה יסורים ובכך מונעת מחילת עוונות?

  • כ"ג ניסן התש"פ

שאלה

שלום הרב, ברצוני לשאול:

במהלך הלידה נקצב לאשה לסבול כמות מסוימת של כפרת עוונות מתהליך הלידה, ואם תקח אפידורל האם זה יחשב שלא כיפרה על כל מה שנגזר לה? לפי זה, האם ראוי לקחת אפידורל?

ואם החלטתי שלא לקחת אפידורל ולסבול את הכאבים בעוצמתן המלאה בכדי למרק עוונות קשים, האם זה ייחשב לי לכפרה?

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לאדם לגרום לעצמו סבל. יש לזכור שבורא עולם נתן חכמה בלב הרופאים וכך הם מצאו דרך להקל על האישה בהרדמה מקומית בטוחה, ואם בורא עולם נתן זאת לדורינו אין כל מניעה להשתמש בזה.

אולם אישה שרוצה לסבול סבל נוסף ובזה לכפר על כל מיני עוונות, בוודאי שהדבר מותר לה ובוודאי זה מועיל מאוד לכפרה, והיא תזכה למירוק מושלם של כל החטאים בעז"ה. אבל עליה לחשב היטב האם יש לה כוח סבל, והיא יכולה לעמוד בדבר כזה או לא, והאם הדבר יחליש אותה לאחר הלידה והכל לפי כוחותיה, ולשקול הדברים היטב יחד עם בעלה.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,