מדוע נבראו הזבובים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב! ידוע לנו שכל דבר שה` ברא יש לו מטרה מסויימת בעולם, רציתי לדעת לשם מה הקב"ה ברא את הזבובים הרי בשכל האנושי אנו מבינים שאין להם תועלת כי הם רק מציקים לנו.

תשובה

שלום וברכה

כך כתב הגאון מחבר ספר הברית: ואדם אין שיוכל לדעת כמה מינים ממינים שונים יש בקטני היצירה ועל מה ולמה הם בעולם בלתי לה` לבדו אשר ברא אותם גלוי וידוע כל זאת וכלם בחכמה ובדעת עליון עשוים באמת לתכלית איזה דבר המשלמת היצירה בכללה עד אשר אם היה חסר מין אחד מאלה אי אפשר להתקיים העולם בכללה, אף כי דעתנו קצרה להבין את זאת איך ולמה ידענו בטח כי כאשר חקרנוה כן היא אחרי כי ככה התחייב חכמת קדוש וברוך שאמר והיה העולם ולא מצא אותו בתכלית השלמות עד כי ברא בו ארבעים מיני כנים וי"ח מיני נמלים ומאה מיני יתושים וק"כ מיני זבובים וקמ"ט מיני צרעין וכדומה לזה בשאר בריות קטנות כאלה, והבריות הדקות במאד מאד הנעלמים מעינינו ומחושינו להם אין מספר ולקטנם אין חקר. עכ"ל ויש שכתבו שיש בהם תועלת לשרשרת המזון.

בברכה - בנימין שמואלי