ירקות גוש קטיף

  • י"ח ניסן התש"פ

שאלה

יש שאלה שרווחת (בעיקר בזרם הדתי- לאומי) אצל אנשים ולפעמים קצת גם לי - בעבר היו אוכלים ירק עלים ללא פיקוח הלכתי (גוש קטיף) וללא השרייה בסבון אני מניח שהיה להם לפחות מלח, שזה מה שראיתי בהרבה מקומות שאומרים לעשות (להשרות במי מלח ל10 דקות ואפשר לאכול), רציתי לדעת למה לדעתכם לא מספיק לשטוף במי מלח את הירק ולאכול?
יש לי דוד שניסה להעביר לי מסר שהכל זה עניין של כסף ומסחרה, ו"לא הגיוני שאבותינו חטאו" והכל היום נהיה ממוסחר.
לקחתי על עצמי בלי נדר לבדוק מהו רצון ה' באמת, אשמח לדעתכם בנושא

תשובה

שלום וברכה

בעבר היו מנסים בהרבה דרכים לנקות את החסה ובקושי גדול היה יורד ונשאר מלא תולעים ראי http://halachayomit.co.il/he/default.aspx?HalachaID=3064 היום שאפשר לקנות חסה נקיה בזול אין כל היתר לסמוך על בדיקה שלא נקיה.

בהצלחה,