חגים ומועדי השנה

התפלל מנחה של חול ביום טוב, אבל אמר יעלה ויבוא, האם יצא?

  • ט"ו ניסן התש"פ

שאלה

אדם שהתפלל תפילת מנחה של חול בחג הפסח עצמו, אבל אמר יעלה ויבוא, האם יצא ידי חובה, או שצריך לחזור להתפלל?

בכבוד רב,

עומר גיז

תשובה

מועדים לשמחה,

כיוון שאמר יעלה ויבוא יצא ידי חובה.

מקורות: כן כתב בשלחן ערוך הרב (סימן תפז סעיף ב) אבל מי שטעה והתפלל שמונה עשרה של חול ביום טוב, אם הזכיר יום טוב בברכה אחת מהן, כגון שאמר יעלה ויבא בעבודה והזכיר שם יום טוב זה יצא ואין צריך לחזור לראש אף על פי שלא הזכיר יום טוב בשום חתימה וכו'. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס