איך אפשר להתיר נדר בזמן קורונה?

  • י"ד ניסן התש"פ

שאלה

לרב שלום,
לצערי בשעת כעס ויכוח עם אחי נדרתי נדר שלא לדבר איתו, אמרתי לו "אני נודרת נדר שלא אדבר איתך יותר". כמובן שאני מצטערת על המצב שנוצר.

איך אוכל לפתור את העניין ולחזור לדבר איתו? ואם אני צריכה התרת נדרים איך עושים זאת בתקופת הקורונה שלא ניתן להיפגש עם אנשים? האם אסור לי בינתיים לדבר איתו?

תודות רבות על עזרתכם!!!

תשובה

שלום רב,

גם נדר בשעת כעס יש לו דין נדר, ולכן לא תוכלי לדבר עם אחיך עד אשר תתירי את הנדר.

בימים דחוקים אלו תוכלי להקל להתיר את הנדר ע"י שלושה אנשים (שראויים להתיר נדרים) דרך הטלפון וכיוצא בזה (יעויין שבת שבתון עמוד שדמ, ושלחן ערוך המקוצר חלק ה' סימן קסח הערה לו, ושו"ת שבט הקהתי חלק ד' סימן רלט).

כדאי שתפני לרב המקומי שיסייע לך בזה. אם יש לך קושי, תפני אלינו שוב ונשתדל לעזור לך בלי נדר.

כמובן שמכאן ולהבא עלייך להיזהר מאוד שלא לידור כלל, וכמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רג סעיפים א, ג) עד כמה הדבר חמור. ושם (סעיף ד) נאמר: צריך ליזהר שלא ידור שום דבר. ואפילו נדרי צדקה אין טוב לידור.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס