תפילת יחיד בראש השנה ויום כיפור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קודם כל תודה לרב מנשה ישראל על התשובות המהירות ,המלאות והמדוייקות. 1.מה לגבי ראש השנה ויום כיפור,כידוע אין באפשרותי להתפלל בבית כנסת, מהסיבות שסיפרתי לפני כן, אני נוהג להתפלל את כל התפילות בימים אלו, תפילה מלאה כמו בבית הכנסת, האם יש תפילות מיוחדות שאסור לי לקרא בימים הנוראים ובראש השנה ויום כיפור בתודה ובברכה חובב גבריאל

תשובה

שלום וברכה

 גם בראש השנה ויום כיפור הדין הוא כפי שכתבתי לך, אפשר להתפלל כל מה שמופיע במחזור המיוחד לימים אלו, מלבד תפילות הקדיש, ברכו, ושלש עשרה מידות של רחמים, וכן ברכות חזרת התפילה המיוחד לשליח ציבור בבית הכנסת.

אולם, בימים אלו ובפרט ביום כיפור כדאי מאוד להתפלל במנין, והרבה עשו מאמץ אדיר להתפלל בציבור ביום הכיפורים, ואף עקרו מדירתם שהיה בכפר ללא מנין, כדי להתפלל במקום שיש בו מניין. ובהלכה מבואר שאפשר לכפות על יחידים מציבור של תשע אנשים, לשכור איש שיבוא לקהילתם להשלים מניין בימים אלו. בהצלחה - מנשה ישראל