חגים ומועדי השנה

אפשר בשעת חירום להשתמש במצלמת זום בליל הסדר?

  • כ"ט אדר התש"פ

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום,
רץ ברשת אישור לקיים ליל סדר דרך מצלמת זום הנמצאת במחשב, הרב כתב שבשעת חירום יש להקל.. לפתוח את המחשב מערב חג וכך יהיה אפשר לקיים ליל סדר עם שאר בני המשפחה הנמצאים בבתיהם, אני מתנגדת לכך בתוקף האם יש אמת בהיתר זה?
תודה

תשובה

שלום רב,

אסור להשתמש בתוכנת זום בליל הסדר מכמה טעמים, ובעיקר משום שכל דיבור או תנועה משפיעים על מערכת החשמל, והרי הדלקת חשמל אסורה ביום טוב כמבואר בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק אורח חיים סימן כו), ולא מדובר כאן בשום דבר שמתקרב לגדר של פיקוח נפש, אי לכך ההיתר שפורסם אין לו על מה להישען כלל, וחלילה להקל ראש בזה.

בברכה,

הלל מאירס