חגים ומועדי השנה

האם צריך לבקש רשות לברך על אילנות של שכן?

  • א' ניסן התש"פ

שאלה

האם אני צריכה לבקש רשות לברך על אילנות של שכן, עלול להיות גזל או לא?

תודה

תשובה

חודש טוב,

אם את לא צריכה להיכנס לשטח של השכן כדי לראות את הלבלוב של האילנות, מותר לברך ללא רשות, אולם אין להיכנס לשטח שלו ללא רשות.

מקורות: תשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר מעשה חמד (פרק ג הערה קה) ובספר מישרים אהבוך (עמוד רמח). וכן דעת הגר"ש דבליצקי זצ"ל (הובא בהגדה של פסח יקרא דאורייתא עמוד טו הערה ז), אלא שכתב שם, שאם בא קהל גדול בבוקר מוקדם ומברכים בקול רם עם תוספת מזמורים כמנהג הספרדים בשעה שבעל הבית ישן ויש חשש שמעירים אותו משנתו, צריך לבקש רשות מראש.

בברכה,

הלל מאירס