כל הדרכים בחזקת סכנה

  • כ"ז אדר התש"פ

שאלה

בלי קשר למצב כיום (כמובן שהמצב מחריף את השאלה ומחדד אותה אך השאלה קיימת בכל מקרה ובכל מצב) הרי כל הדרכים בחזקת סכנה אז איך בכלל מותר לצאת לדרך? ובפרט בנהיגה שהסכנות האורבות הינן גדולות עדיין מותר לנהוג בגבולות שהחוק מציג

תשובה

שלום וברכה

אין בהם סכנה וודאית ואף לא ספק סכנה אלא חשש של סכנה ולא כל הדרכים שוות ולכן לא נאס מעולם לצאת לדרכים וגם כעת אין איסור כל זמן ששומרים על החוק שקבעו המומחים.

מרן מהר"א מבעלזא אמר שציות לחוקי התנועה היא חיוב מן התורה.