זוגיות

האם בימות המשיח יהיה מותר לגבר לשאת יותר מאישה אחת?

  • כ"ד אדר התש"פ

שאלה

עוד שאלה ששכחתי לשאול...
האם המצווה פרו ורבו תימשך אחרי שהמשיח יבוא? נוכל להביא ילדים, גם מי שמתקשה?
והאם יהיה מותר לגבר לשאת יותר מאישה אחת?

תודה רבה על כל התשובות

תשובה

שלום רב,

1. נשים ימשיכו ללדת בימות המשיח, ואמרו במסכת שבת (דף ל עמוד ב) ישב רבן גמליאל ודרש עתידה אשה שתלד בכל יום, שנאמר (ירמיהו לא ח) הרה ויולדת יחדיו.

2. כיום אסור להתחתן עם יותר מאישה אחת מכח חרם דרבינו גרשום. אי אפשר לדעת מה יהיה לעתיד לבוא, וכבר כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק יב הלכה ב) לגבי ימות המשיח "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו".

בברכה,

הלל מאירס