האם מי שנולד בשבת נפטר בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם זה נכון שמי שנולד ביום ג` יהיה נואף מדובר על גברים ונשים מה לגבי שאר הימים האם נכון שמי שנולד בשבת נפטר בשבת אנא שלחו לי בהרחבה על הימים ומשמעותם.

תשובה

שלום וברכה

לא נכון שכל הנולד ביום שלישי יהיה נואף, חס ושלום, המדובר בגמ` הוא שהנולד ביום זה עיקר ההתמודדות שלו יהיו היצרים בעניני עריות, וכך בשאר הדברים [כידוע שבעלי היצרים החזקים בעניין עריות, הם גם משופעים בנטיות מבורכות של עשיית חסד עם החברה].

הניאוף בפועל הוא תוצר של הבחירה האישית שאף אחד לא קבע בשבילו. וכמבואר בתלמוד שם ההתמודדות למי שנולד במזל מאדים המורה על רצח, שיכוון את הכוחות שלנו לאפיקים חיוביים ולקיום מצוות התורה כמילה ושחיטה. וגם, הרי בהמשך הסוגיה מבואר שרוב חכמי ישראל סבורים שאין כלל מזל לישראל.

בנוסף לכך, ישנם האומרים שכל המבואר בתלמוד נכון רק בדורות שבה היו יורדים נשמות חדשות לעולם, אבל בדורות שלנו שכולנו גלגולים מדורות קודמים, כפי מה שאמר האריז"ל, שכמעט ואין נשמות חדשות, הרי שיום הלידה לא מסמלת על הכוחות של מי שנולד בו, שהכל תלוי ביום שירדה הנשמה לעולם בפעם הראשונה. שבת שלום - מנשה ישראל