אמונה

ביטחון

  • י"ג אדר התש"פ

שאלה

1) הבנתי שלבטוח בה' זה שאני בטוח שהוא יעשה את הדבר הטוב ביותר בשבילי, אם כן למה צריך ביטחון הרי ממילא ה' יעשה את הדבר הטוב ביותר בשבילי.
2) קשה לי העניין של הביטחון לא בגלל שאני מסתפק אם הקב"ה יכול להושיע אותי, או שאני לא בטוח אם מגיע לי וכו' עניין הביטחון קשה לי כי אני לא בטוח אם ה' יעשה את זה באמת - שאבטח בו והוא יושיע אותי (על אף שהוא אוהב אותי, בלי קשר לאם מגיע לי וברור שהוא יכול) אשמח לחיזוק בנושא
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

עבודת ה' שלנו היא להגיע לביטחון בבורא עולם. לחיות עם האמונה הזו ולהיות רגועים ובטוחים שה' יעשה לנו כל צרכינו לטוב לנו.

2. אמת שיתכן שלא מגיע לנו מה שאנחנו רוצים אבל בכל זאת אנחנו בוטים בה' שיעשה לנו את הטוב אציע ללמוד את הדברים הבאים https://www.hidabroot.org/question/20636

נשמח לסייע עוד ככל הצורך.