לאיזה כיוון מתפללים תפילת שמונה עשרה בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! לאיזה כיוון אני אמורה להתפלל כשאני בחדר, או בכל מקום שאינו בית הכנסת (צפון, דרום, מזרח, מערב) האם בכלל יש חשיבות לכך כמו כן, הבנתי שצריך לכוון מזרחה, לכיוון עיר הקודש - ירושלים. איך אדע בתודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

הנה לך לשונו של שולחן ערוך הרב אורח חיים סימן צד סעיף א בקומו להתפלל אם היה עומד בחוץ לארץ יחזיר פניו כנגד ארץ ישראל שנאמר והתפללו אליך דרך ארצם ויכוין גם כנגד ירושלים וכנגד המקדש וכנגד בית קדשי קדשים היה עומד בארץ ישראל יחזיר פניו כנגד ירושלים שנאמר והתפללו אל ה` דרך העיר אשר בחרת ויכוין גם כנגד בית המקדש וכנגד בית קדשי הקדשים היה עומד בירושלים יחזיר פניו למקדש שנאמר והתפללו אל הבית הזה ויכוין גם כנגד בית קדשי הקדשים היה עומד אחורי המקדש (אבל בבית המקדש אסור לעמוד בזמן הזה שכולם טמאי מתים שאין לנו אפר פרה כמו שיתבאר בסי` תקס"א)

במערבו של בית קדשי קדשים יחזיר פניו למזרח כנגד בית קדשי קדשים שנאמר והתפללו אל המקום הזה ואם היה עומד בצפונו יחזיר פניו לדרום כנגדו ואם עומד בדרומו יחזיר פניו לצפון כנגדו נמצאו כל ישראל מכוונים לבם למקום אחד ועל זה דרשו חכמים כמגדל דוד צוארך בנוי לתלפיות תל שכל פיות פונים בו: מי שאינו יכול לכוין הרוחות להתפלל כנגד ארץ ישראל יכוין לבו לאביו שבשמים שנאמר והתפללו אל ה`:

בברכה - בנימין שמואלי