נשים

בנות רווקות שלא התחתנו, מה עליהן לעשות כדי לזכות בתחיית המתים?

  • ה' אדר התש"פ

שאלה

אומרים שנשים יקומו בתחיית המתים בזכות התורה, בנות שלא התחתנו עדיין - מה עליהן לעשות מבחינת אחיזה בדבר טוב ונכון כדי לזכות בעוה"ב? תודה

תשובה

שלום רב,

אכן הגמרא במסכת כתובות (דף קיא עמוד ב) אומרת על הפסוק (ישעיה כו יט) "כי טל אורות טליך וארץ רפאים תפיל", כל המשתמש באור תורה אור תורה מחייהו, וכל שאין משתמש באור תורה אין אור תורה מחייהו.

אולם מיד לאחר מכן מבואר, שגם מי שמסייע לתלמידי חכמים בלימוד תורה כגון ע"י שמחזיק אותם בכספו, יש לו חלק באותו אור תורה שמחיה את האדם בתחיית המתים. ולפי זה גם אישה שלא התחתנה, אם תסייע ללומדי תורה בכספה או בכל דרך אחרת, תזכה לקום בתחיית המתים.

זאת ועוד - הרי גם נשים מצוות ללמוד את הדינים השייכים להן (רמ"א יורה דעה סימן רמו סעיף ו), ואם אכן יעשו זאת, בזכות זה לבד כבר יקומו בתחיית המתים.

בברכה,

הלל מאירס