דיני טבילה במקווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מעוניית לדעת האם אשה חייבת לטבול במקווה למרות שהיא ובעלה לא מקיימים יחסי מין הוא אם אישה טובלת במקווה ביום הטבילה היא חייבת לקיים יחסים

תשובה

שלום וברכה

אשה שאינה מתכוונת לקיים כלל יחסי אישות עם בעלה, אסורה לדור עם בעלה בבית אחד כל עוד לא טבלה במקוה טהרה, משום איסור יחוד עם אשה נדה. ההיתר של יחוד בכל אשה נידה הוא רק מפני שהיא עומדת להיטהר לבסוף ולהיות מותרת.

אך אם מדובר כתוצאה מבעיה זמנית - רפואית וכדו` כתבו הפוסקים שכדאי לאשה להטהר כדי לשיוכלו להיות מותרים בכל קירבה אחרת, אך אם הבעל חושש שבמקרה של קירוב ללא יחסים, יוציא זרע לבטלה, אין לאשה לטבול ותמתין עד שתוכל לקיים יחסים עם בעלה.

אולם, אשה שאין לה מניעה רפואית או בעיה זמנית אחרת לקיים יחסים, אכן, יש מצוה מיוחדת בקיום יחסים בליל הטבילה.

בברכה - בנימין שמואלי