נשים

האם נשים חייבות בשמירת העיניים?

  • כ"ח שבט התש"פ

שאלה

ערב טוב, אני בחורה חרדית בבית ספר חרדי והמורה שלי ציינה שנשים מחויבות בשמירת עיניים כמו גברים, ואילו שמעתי הרצאה ובה הרב דיבר שיש הבדל בין נשים וגברים ונשים לא מחויבות בכך. מה לעשות? תודה

תשובה

שלום רב,

לגברים כל הסתכלות לשם הנאה אסורה, ובמקומות מכוסים אפילו ראייה בעלמא ללא הנאה - אסורה, אולם לנשים רק הסתכלות שגורמת להרהורי עבירה אסורה, ובלאו הכי - מותר.

מקורות: מש"כ לגבי הסתכלות גברים בנשים - מבואר במשנה ברורה (סימן עה סק"ז).

ולגבי הסתכלות נשים בגברים, יעויין שו"ת יביע אומר חלק א' (חלק אורח חיים סימן ו אות ה) שאין איסור לאישה להסתכל על גבר נאה. ומכל מקום הרי מבואר בספר החינוך (מצוה קפח) שגם נשים מצוות שלא להרהר באנשים. וא"כ פשוט שאם ההסתכלות גורמת לה הרהורי עבירה - אסור.

בברכה,

הלל מאירס