האם עפ"י התורה ישנה בעיה לעשות נזם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי מספר שאלות: א.האם יש בעיה כל שהי בהלכה לעשות נזם או במספר החורים באוזנים ב.האם בגד אדום זה פשוט איסור... * * * * * * * * * * אני פשוט לא יודעת איך להודות על היחס המעולה שהאתר הזה מביא!!!! אתם פשוט מדהימים!!!! יש לכם השפעה ענקית!!!! עלי ועל הרבה אחרים!!! פשוט תודה!! תודה!! תודה!! (:

תשובה

שלום וברכה

אסור לאשה ולבת להתלבש בבגדים המושכים את העיניים, ויגרום שיסתכלו עליהן. נזם, היה דבר מקובל בזמן התנ"ך, ואין על כך איסור מפורש, אבל יש איסור על משיכת תשומת לב באופן בולט, ביופי שאיננו טבעי, ובהגדרה הזאת נכללת נזם באף לפי מנהגי החברה כיום.

וכן גם חור נוסף באוזן ברוב הקבוצות. לגבי בגדים בצבע אדום הביא הש"ך בשם המהרי"ק "שמסורת בידינו להקפיד על לבישת האדום לבני עמינו" עכ"ל.

ויש לכך שני טעמים או משום שזה היה בעבר חוקות הגויים ללכת בצבע אדום, ואסור ליהודים ללכת כמנהגי הגויים, או מטעמי צניעות, שצבע אדום טבעו למשוך את העיניים, ויש אומרים כי כיום נשאר רק הטעם השני, ולכן בבית פנימה אפשר ללכת בצבע אדום. ותודה רבה על המחמאות - חנוכה שמח - מנשה ישראל