משמעותו של השם בתאל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה ילדתי בת בתאריך כ` באלול תשס"ז וקראתי לה בת-אל, האם השם מתאים לבתי שנולדה בתאריך הזה ואיזה פסוק מתאים למזלה (בתולה) ולשמה תודה רבה ואשריכם על האתר הנהדר

תשובה

שלום וברכה

שם מצוין ובתו של ה` היא, חסד קל יהיה עליה כל היום, והפסוק הוא במשלי (פרק ד יב) בְּלֶכְתְּךָ לֹא יֵצַר צַעֲדֶךָ וְאִם תָּרוּץ לֹא תִכָּשֵׁל: ואכן בכל חודש עפ"י מזלו ישנם עניינים גבוהים ומשמעויות רציניות הקשורות לאותו מזל החודש, וזאת כפי שמסרו לנו חכמי הקבלה. בכדי לפתוח את המזל של האדם הנולד באותו החודש מסרו לנו חכמי הקבלה את פרק התהילים המתאים לאותו חודש. המתמיד לקרוא פרק זה גורם לפתיחת מזלו.

תהילים פרק צ"ד א-ל נקמות ה` א-ל נקמות הופיע: הנשא שופט הארץ השב גמול על גאים: עד מתי רשעים ה` עד מתי רשעים יעלוזו: יביעו ידברו עתק יתאמרו כל פועלי און: עמך ה` ידכאו ונחלתך יענו: אלמנה וגר יהרוגו ויתומים ירצחו: ויאמרו לא יראה יה ולא יבין א-להי יעקב: בינו בוערים בעם וכסילים מתי תשכילו: הנוטע אוזן הלא ישמע אם יוצר עין הלא יביט: היוסר גוים הלא יוכיח המלמד אדם דעת: ה` יודע מחשבות אדם כי המה הבל:

אשרי הגבר אשר תיסרנו יה ומתורתך תלמדנו: להשקיט לו מימי רע עד יכרה לרשע שחת: כי לא יטוש ה` עמו ונחלתו לא יעזוב: כי עד צדק ישוב משפט ואחריו כל ישרי לב: מי יקום לי עם מרעים מי יתיצב לי עם פועלי און: לולי ה` עזרתה לי כמעט שכנה דומה נפשי: אם אמרתי מטה רגלי חסדך ה` יסעדני: ברוב שרעפי בקרבי תנחומיך ישעשעו נפשי: היחברך כסא הוות יוצר עמל עלי חוק: יגודו על נפש צדיק ודם נקי ירשיעו: ויהי ה` לי למשגב וא-להי לצור מחסי: וישב עליהם את אונם וברעתם יצמיתם יצמיתם ה` א-להינו:

בברכה - בנימין שמואלי