חברה והשקפה

האם גן עדן היה לפני בריאת העולם?

  • כ"ב סיון התש"פ

שאלה

שלום רב, אקדים בברכות עבור עבודתכם הנהדרת, עבודת הקודש בה אתם נוטלים חלק, שכן בזכות אתר זה זכיתי להכיר יותר את דתנו המופלאה מאין כמותה. אך ישנו דבר מה שהנני מתקשה להבין, ואם תוכלו לעזור לי אשמח מאוד. הרי נכתב כי הקדוש ברוך הוא ברא את העולם ב-6 ימים, שמים-ארץ, חי, צומח וכו`... ולבסוף ביום השישי ברא את האדם - מכאן אנו מבינים שהאדם נברא בעולם שלנו, לאחר שאר הנבראים. אבל עוד רשום בתנ"ך כי האדם, לאחר שחטא, גורש מ ג-ן ע-ד-ן, אז איך הדבר מסתדר, יכול להיות שבעבר גן העדן היה ממוקם בעולמנו הנוכחי ולא בעולם הבא? בתודה מראש על הכל, חזק ואמץ.

תשובה

שלום וברכה

ישנו גן עדן התחתון, שהוא מצוי אי שם בעולמנו, ושם יש את להט החרב המתהפכת, הכול כמו שמפורש בפסוק.

ישנו עולם יותר גבוה, הקרוי גן עדן העליון, והוא לא בעולמנו, ומבואר בספרים שכל אחד עובר קודם בגן עדן התחתון, ומשם הוא עולה לגן עדן העליון, לפי מדרגתו.

בברכה - בנימין שמואלי