תפילה וברכות

מותר להזכיר שם ה’ בתפילות כמו אחרי הדלקת נרות, תפילה להמתקת הדינים וכו׳?

  • י"ט טבת התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

יש איסור להגיד את שם ה׳. האם מותר להגיד את שמו בתפילות כמו אחרי הדלקת נרות, 10 זכירות, תפילה להמתקת הדינים וכו׳?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

מותר.

מקורות: יעויין בשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן מט הערה ב) ובספר אור לציון חלק ב' (פרק מו סעיף נא) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד שצה, תשובה שצא).

בברכה,

הלל מאירס