מה לעשות אם נפל הסידור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! א. הייתי רוצה לדעת מדוע אסור לתרום איבריים ב. ומה קורה אם נפל לי סידור האם אני צריכה לצום ג. מה לגבי השם בת-אל האם זה שם טוב,או שצריך לשנותוואם כן מדוע אינו טוב

תשובה

שלום וברכה

א. יסוד הענין הוא שאין דוחים נפש מפני נפש- אין לרצוח אדם כדי להציל את האחר. רוב התרומות נלקחים כאשר התורם חי עדיין, וע"י קצירת האברים, רוצחים את התורם, וכמובן שהדבר אסור בהחלט. ואין הדבר תלוי כלל בהסכמתו של התורם, ואילו היה הדבר מותר היו יכולים לקחת איברים גם ללא רשות התורם, כדי להציל נפשות. אך מאחר שהדבר אסור הוא אסור בהחלט, ללא שום הוראת היתר.

 ב. אין צורך לצום, מנשקים את הסידור ודי.

ג. שם מצויין ביותר ואכן אין כל סיבה לשנותו. בברכה - בנימין שמואלי