חברה והשקפה

הריון בגיל 40

  • ח' טבת התש"פ

שאלה

בס"ד
שלום לכבוד הרב!
אני חוגגת ב"ה בשבוע הבא 40.אנחנו זוג מאושר ב"ה עם 5 ילדים,בית דתי.
הקטן שלנו בן 2.5 ואני מאוד מאוד רוצה להביא עוד ילד מתוק לעולם.בעלי חושש בגלל הגיל וכי הוא חושש שיהיה לי קשה גופנית.( אני בריאה ב"ה ועושה ספורט )
מה כן,2 הראשונים שלנו נולדו פגים בשבועות 25 ו34 אז החשש מובן.
מה לעשות?? מצד אחד אני בטוחה שרצון השם שנביא עוד נשמה לעולם וגם אני מאוד רוצה אך מצד שני אולי באמת יהיה לי יותר קשה גופנית? מה גם שאני בעלת משפחתון של 5 תינוקות בביתי ואני מאמינה שיהיה יותר קשה בעבודה וגם אצטרך למצוא מחליפה לאיזה חודש מהלידה...אשמח לעצת הרב ולדעתו בעניין.תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

אין לחשוש מלהביא עוד ילדים לעולם. מי שנותן ילדים. נותן גם כוח לגדל אותם. בין כה וכה בדרך הטבע הפוריות יורדת מאוד בגיל זה ולא מוכרח שתיכנסי להיריון כלל אבל אם הקב"ה יתן לך היריון לא מומלץ לא לקבל את מתנת ה' כל זמן שיש לך את הכוחות והאפשרות בעז"ה להביא עוד חייל צבא ה'.