האם מותר לדבר עם תפילין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום אני אודה לכם מאוד אם תענו לי על שאלותיי בתודה רבה 1 האם מותר לדבר אחרי התפילה עם תפילין 2 "שיר למעלות" האם אומרים אותו בחנוכה בתפלת ערבית , . ולמה אומרים אותו בערב הרי לא אומרים תהילים בערב . 3) אתם יכולים ל פתרגם לי את המילים הארמיות: מילי - דתני - אימא - צנעא - פרהסיא - היכי - דמי - אילימא- כסלא - אוגיא - בתודה רבה אתם עוזרים מאד !!!!

תשובה

שלום וברכה

אסור לדבר דברי שחוק וקלות ראש, ויש למעט בדברים שלא יבוא לידי קלות ראש והיסח הדעת. בחנוכה לא אומרים וכל ערב אומרים מפני שהמזמור חלק מהתפילה. מילי -- דברים דתני - שנלמד איא - אמא צנעה - באין רואים בפרהסיא - בגלוי היכי - איפה או איך דמי - דמיון אילימא - אם תאמר כסלא - שורת החפירה אוגיא- תל קטן

בהצלחה בלימוד התורה - בנימין שמואלי