חברה והשקפה

דילמה מוסרית בעבודה בנוגע לחוגגים את חגי הנצרות

  • ז' כסלו התש"פ

שאלה

שלום וברכה
תודה על ההתייחסות.
לאחרונה נתקלתי בדילמה שמציקה לי לא מעט. אני סייעת צמודה לתלמיד אוטיסט בכיתה ז שנולד בארץ להורים שעלו מרוסיה. בשבועות האחרונים הוא מדבר איתי בהתלהבות רבה על חגי הנצרות המתקרבים ועל ההכנות אצלם בבית.
ביתי מתנהל ברוך השם על ברכי היהדות ואף ציונות.
מעולם לא הייתי קרובה ככ להתנהלות הזו של יוצאי חבר העמים ומהמקום שאני נמצאת בו היום לצערי אני מוצאת עצמי מוטרדת מכך ואף כעוסה ועצבנית ואף פגועה "בשם היהדות". איך הנוהל שלהם השתרש פה בארצנו? איך מקבלים את זה בשתיקה? איך אפשר לשמוח בחגים של אלו שרדפו והשמידו את העם היהודי ? מילא שם כשהיה פחד מהם אבל כאן בארץ ישראל?
איך אני בתור יהודיה דתיה וגאה במסורת, שאוהבת את השם יתברך מתמודדת עם התלהבות של ילד מתבגר (והוא לא היחיד מן הסתם לצערנו) ועם כל הסממנים שלהם המפוזרים ברחובות?
אני מאוד אוהבת את העבודה שלי ובשבילי היא חסד גדול וברכה.
מבקשת עצה והדרכה כיצד להתמודד
תודה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

יש לשקול היטיב מה לעשות כי לא תמיד כדאי להתעמת על הילד שלא מבין ולפעמים הוא רק יעורר את ההורים להילחם איתך. אם יש סיכוי שיהלד יקשיב ויבין ואת בטוחה שהוא בכלל יהודי (גם זה צריך להיבדק) יש לספר לו קצת על עניין הנצרות והסבל שעברו אבותינו.

הרבה הצלחה,