שאדם נפטר נשמתו נלקחת בית דין שלמעלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אשמח לקבל תשובה לשאלה בה אני עוסקת זמן מה. יצא לי ולחבריי לדון בנושא שעורר בנו דיון סוער. אחד מהחברים העלה נושא לדיון, הוא אמר שיום אחד יצא לו לשוחח עם רב, ואותו רב שאל אותו, מדוע עם כל הטכנולוגיה הרפואית המתקדמת של היום לא ניתן להחיות אדם מת [ בין אם זה להשתיל איברים חדשים או להחיות בדרך אחרת]. אותו חבר ענה לו כי זה עניין בריאותי, אך הרב סתר את תשובתו וטען כי רוח האדם נלקחת בשעת מותו ואין אפשרות להחיותו. עלה בין החברים דיון סוער, האם זה מלמעלה האם באמת רוחו של אדם נלקחת בשעת מותו, או שפשוט גופו לא מצליח לתפקד כשורה. מה דעתך בעניין תודה מראש. רוני.

תשובה

שלום וברכה

הדבר פשוט שחיי האדם הם ביד ה`. ולאחר שנלקחה נשמת האדם, אין הגוף אלא חתיכת בשר בעלמא. ויצויין כי אכן אין למדע תשובה על מקרי מוות `טבעיים` כשכל האברים תפקדו עד לפי כן כהלכה.

בברכה - בנימין שמואלי