גרמתי למזוזה ליפול על הרצפה, איך אפשר לכפר על זה?

  • ט"ו חשון התש"פ

שאלה

שלום לרבנים,
עברתי עם מקל גומי ליד הדלת ונתקעתי במזוזה, וזה נפל ביחד עם הפרשיות על הרצפה.
איך אני יכול לכפר על דבר כזה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

הכפרה העיקרית היא על ידי שתחזק את המזוזה כמו שצריך במסמרים או דבק חזק, כדי למנוע מדבר כזה לחזור על עצמו. בנוסף לכך טוב לתת פרוטה לצדקה.

מקורות: עיין בספר הליכות עולם חלק ח' (עמוד רסט) שאם נפלה מזוזה מידו לארץ, טוב לתת כסף לצדקה במקום תענית. ע"ש. אולם כאן זה קל יותר, כי המזוזה לא נפלה מידך, ובפרט אם הפרשיות לא יצאו מתוך בית המזוזה, ולכן אין צורך לפדות את התענית בכסף. ומכל מקום טוב לתת פרוטה לצדקה.

בברכה,

הלל מאירס