נשים

כניסה לבית קברות בזמן מחזור לצורך הקמת מצבה ואזכרה

  • ל' תשרי התש"פ

שאלה

היי, יש לי חברה שמתגוררת בחוץ לארץ. אביה נפטר לפני שבועיים בערך. היא מתכוונת להגיע לארץ לגילוי המצווה. באותו שבוע לאמא שלה יש גם אזכרה. היא קיבלה את הוסת שלה. השאלה שלה היא האם היא עדיין יכולה ללכת לקבר הוריה בזמן הוסת?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

היא יכולה להיכנס לבית הקברות, כי אף על פי שיש עניין שאישה לא תיכנס לשם כשהיא במחזור, מכל מקום לצורך הקמת מצבה ואזכרה אין להחמיר בזה.

מקורות: יעויין טהרת הבית חלק ב' (סימן יב סעיף מד).

בשורות טובות,

הלל מאירס