חגים ומועדי השנה

האם מותר לצחצח פמוטים ושאר כלי כסף בחול המועד?

  • י"ח תשרי התש"פ

שאלה

שלום לכבוד הרב,
האם מותר לצחצח פמוטי כסף ושאר כלי כסף בחולו של המועד. וברשותכם אפרט.
ישנם פוסקים המתירים לצחצח נעליים בחולו של מועד (שבט הלוי) ומקורו מהא שהתיר השו"ע לנקות נעלי סוס, כי הסוס "מרגיש" יותר טוב כאשר נעליו מצוחצחים, ואם כן - כל שכן - שנעלי בני אדם אשר הם מרגישים יותר טובה כשיוציאם עם נעליים נקיים ומבריקות. ולזה אולי ה"ה פמוטי כלי כסף שמרגישים יותר טוב כאשר מונחים על השולחן פמוטים מבריקים (ובפרט כאשר החמות אמורה להגיע....) מאידך הברקת כלי כסף הינו איסור דאורייתא בשבת וא"כ אולי בחולו של המועד לא התירו.
אשמח לשמוע דעת תורה בנושא
בכבוד רב
משה

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר לצחצח כלי כסף כשיש בהם צורך המועד (שו"ת באר משה חלק ז' סימן פח). ומכל מקום יש מי שכתב שנהגו להימנע מכך (בעל החות יאיר זצ"ל בספרו מקור חיים סימן תקלג סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס