האם עכו היא חלק מארץ ישראל?

  • י"ב תשרי התש"פ

שאלה

שלום וברכה!
רציתי לדעת האם עכו היא חלק מארץ ישראל על פי התורה! אשמח לתשובה מהירה!
חג שמח!

תשובה

שלום וברכה,

במקור, היתה אמורה להיות חלק מארץ ישראל, אך בפועל לא היה בה יישוב יהודי:

"בחלוקת הארץ בימי יהושע נפלה בחלקו של אשר, ש"פגע בכרמל הימה ובשיחור לבנת" (יהושע יט, כו), אשר בדרום מפרץ עכו, אך "אשר לא הוריש את יושבי עכו" (שופטים א, לא) מעמק החוף "כי לא להוריש את יושבי העמק כי רכב ברזל להם" (שם שם, יט). עכו נשארה עיר כנענית בתחילה ועיר מיושבת נכרים שונים לאחר כך משך כל שנות קיומה, אבל לא עלה בידה לשמור על עצמאותה. היא לא יכלה לעמוד ימים רבים בפני עמי הדרום והצפון, אשר לטשו את עיניהם לנקודה ימית חשובה זאת: נכנעה למצרים בימי סתי הראשון במאה הי"ד לפני הספירה, ולסנחריב האשורי ב-701. בנו אסרחדן סיפח את עכו ובנותיה לפחוה האשורית דאר, אך לאחר מכן הגלה אשורבניפל את תושביהן אשורה כעונש על שמרדו בו."

http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=3703