בישול גויים

  • י"א תשרי התש"פ

שאלה

שלום,
מה העניין שאסור לגוי להדליק את האש, אך מותר לבשל? הרי ההדלקה זה עניין טכני והבישול זה העניין העיקרי, לא ? אשמח לקבל הסבר, תודה

שאלה נוספת בנושא ,
אם הייתי במקום בו מוכרים כשר מהדרין,
אך יש להם עובדים ערבים, ביקשתי חביתה בכריך,
המוכר היהודי הכין לי את הבלילה, אך נדמה לי , אני לא בטוחה שהעובד הערבי הדליק את הגז
( זה גז חשמלי לא אש ) והעובד הערבי זה שהפך את החביתה ועמד שם לכן נראה לי שגם הדליק את המכשיר,
האם היה מותר לי לאכול את החביתה?
האם לזרוק את החביתה?
( לא אכלתי )

האם יש הבדל אם זה גז עם אש,
או כמו במקרה הזה גז חשמלי ?

תודה

תשובה

שלום וברכה

כל מלאכה שהיא לצורך אוכל נפש מותר ליהודי לעשות אולם מלאכות שאפשר לעשות לעשות מלפני החג כמו הדלקת האש אסור לעשות באיסור תורה. כל מה שאסור לעשות אסור לומר לגוי לעשות.

לעניין החביתה יש להניח שהגוי לא הדליק את האש  כמו כן יש להניח שהיהודי שפך את החביתה ורק הגוי עירב את החביתה. בכל מקרה בפעם הבאה נא לשים לב ובמידה ואת רואה שלא עושים שם הכל כהלכה יש להתקשר לנותן בכשרות ולדווח לו על כך. מצוה גדולה להציל את הרבים.

אין הבדל בין גז חשמלי לגז אש.