משמעותו ומקורו של השם מיכאל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב! קוראים לי מיכאל ורציתי לשאול אותך מה המשמעות של השם שלי ואיפה הוא רשום בתורה.

תשובה

שלום וברכה

השם מיכאל מעיד כי האדם מכריז בכל התנהגותו,מי כמוכה באלים ה` ובמיוחד ע"י שמירת שבת, יצא כוחו אל הפועל כי הרי השם מיכאל יוצא מהפסוק שמות פרק לא יג) וְאַתָּה דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר אַךְ אֶת שַׁבְּתֹתַי תִּשְׁמֹרוּ כִּי אוֹת הִוא בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם לְדֹרֹתֵיכֶם לָ`דַעַת כּ`ִי אֲ`נִי יְ`קֹוָק מְ`קַדִּשְׁכֶם: ומעניין שהמקום השני שבו נרמז השם הוא גם בעניין השבת וזה הפסוק יחזקאל פרק כ יב) וְגַם אֶת שַׁבְּתוֹתַי נָתַתִּי לָהֶם לִהְיוֹת לְאוֹת בֵּינִי וּבֵינֵיהֶם לָ`דַעַת כּ`ִי אֲ`נִי יְ`קֹוָק מ`ְקַדְּשָׁם: כוח מיוחד יש למכאל הנוהג כמו שצריך ויכול הוא להתפלל אל ה` ותפילתו תיענה במהרה והפסוק הוא ביונה פרק א) וַיִּקְרַב אֵלָיו רַב הַחֹבֵל וַיֹּאמֶר לוֹ מַה לְּךָ נִרְדָּם קוּם` קְרָא` אֶל` אֱלֹהֶיךָ` אוּלַי` יִתְעַשֵּׁת הָאֱלֹהִים לָנוּ וְלֹא נֹאבֵד: ומוצאים אנו את זה פעם נוספת בתהלים פרק פו )חָנֵּנִי אֲדֹנָי כִּ`י אֵלֶי`ךָ אֶקְרָ`א כָּ`ל הַיּו`ֹם: עשה את המוטל עליך ויתמלאו כל משאלות לבך לטובה בברכה – בנימין שמואלי