זוגיות

ממון

  • ז' תשרי התש"פ

שאלה

שלום רב,
שאלתי היא בעיניין הכספי בבית, בעלי ואני קנינו דירה ביחד, עם סכום של הלוואה די גדולה מדוד שלו, חתמנו על חוזה אצל עורך דין על סכום ההלוואה שקיבלנו, ובנוסף גם אמא שלו אמרה להוסיף לחוזה את הסכום שהיא הביאה לנו כמתנה שכאילו הדוד הביא לנו, אז יצא לנו סכום די גדול בחוזה,
מכיוון שאנו בשלבי גירושין, אני כבר כמעט כ- שנה הפרדתי את החשבון בנק שלי מבעלי, וכל פעם אני מביאה לו את הסכום הדרוש, ייצא לנו לדבר על מכירת הדירה לפני כמה ימים, ואז אמרתי לבעלי בוא נמכור את הדירה ונביא לדוד שלך את סכום ההלוואה פחות ממה שכבר החזרנו לו כבר כמה עשרות אלפים, ואז בעלי אמר לי שאנחנו נמכור את הדירה ונחזיר לדוד שלי את הסכום שרשום בחוזה, מה עושים במצב זה, כשנתקלים בסיטואציה של אנשים רמאים, כמובן שאני אמרתי לבעלי שיותר אני לא מביאה לו את הסכום שסיכמנו אלא משלמת על הקניות הנחוצות לבית ולימודים לילדים וחוגים, האם זה נכון מה שאני עושה?

תשובה

שלום וברכה

א. ה' יעזור שתחזרו לשלום בית ונשמח לסיע לכם בכך. לא אבדה התקוה, יש אצלינו צוות מיומן שישמח לעזור לכם בעז"ה.

ב. ברור שלא מחזירים יותר ממה שחייבים לו. אם הוא רוצה לתת לו יותר מהחוב יתחייב בפנייך שזה על חשבון החלק שלו. כמובן שיש לעשות הכל עם עורך דין מסודר שלא יגנבו אותך חלילה.

בברכת שלום בית אמיתי בקרוב,