חגים ומועדי השנה

בחור רווק שעולה מחו"ל לארץ כדי ללמוד בישיבה, האם צריך לעשות יום טוב שני?

  • י"ז אלול התשע"ט

שאלה

אנו גרים באמריקה, הבן שלי הצעיר עבר לארץ הקודש ללמוד בישיבה במבשרת ציון לשנה, הוא מאוד לחוץ בשאלה מה קורה איתו לגבי החגים, באמריקה אנו חוגגים יומיים בכל חג ועכשיו הוא יחגוג את החגים בישראל, אני יודעת שהוא אינו חייב ביום שני בישראל וזה מדברי הרב עובדיה יוסף זכר צדיק לברכה אבל שואלת להיות בטוחה, מהי ההלכה לגבי חגים בארץ הקודש במצבו? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל שבחור רווק שעולה מחו"ל לארץ ישראל, אף על פי שדעתו לחזור, עושה רק יום טוב אחד בין להקל ובין להחמיר כדין תושבי ארץ ישראל, כי יש לתלות שמא ימצא בת זוג מתאימה ויקבע דירתו בארץ ישראל.

אולם אם דעתו סומכת על הוריו שנשארו בחו"ל, ודעתו מפורשת לחזור אליהם בכל אופן - גם אם יציעו לו בת זוג מתאימה שיוכל להסתדר ולקבוע דירתו בארץ - עליו לעשות שני ימים טובים.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן מ) ושו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן כו).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס