חגים ומועדי השנה

מה עדיף, לומר סליחות בבוקר או בחצות לילה?

  • י"א אלול התשע"ט

שאלה

מתי יותר מצווה לאישה ללכת לסליחות בבוקר או בחצות לילה? (מבחינת יכולת אין בעיה). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

הזמן המובחר ביותר לאמירת סליחות הוא באשמורת הבוקר (שלוש השעות האחרונות של הלילה) שאז היא עת רצון והתעוררות מדות הרחמים. אולם עדיף לומר סליחות בחצות הלילה מאשר לאומרם בבוקר אחרי עלות השחר.

מקורות: על פי השלחן ערוך (סימן תקפא סעיף א) שנוהגים לקום באשמורת לומר סליחות וכו'. וכתב המשנה ברורה שם, דסוף הלילה הקדוש ברוך הוא שט בעולם הזה והוא עת רצון. ועיין בספר משמרת שלום (סימן מא סעיף ד) שאותם שקשה להם לעמוד באשמורת לומר סליחות יאמרו בחצות הלילה. וע"ע בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ב' (סימן קה).

בברכה,

הלל מאירס