חברה והשקפה

מדריך בתנועת בני עקיבא, קבוצה מעורבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אני מדריך בתנועת בני עקיבא שהיא כרגע מעורבת בבנים ובנות דתיים ביחד. אני מדריך בתוך התנועה, ואני מדריך של ילדים עם פיגור. וזה נמצא באותו המקום המעורב. השאלה שלי אם להישאר בהדרכה עד שאני יעזוב (עוד שנה) או לצאת עכשיו. בנוסף יש אפשרות גדולה שאני יצליח להפוך את הסניף לאט לאט לכמה שיותר נפרד, אני כל הזמן בתהליכים. תודה רבה !!!

תשובה

שלום וברכה

הדבר אסור בהחלט, ואין אומרים לאדם חטא בשביל שיזכה חבירך (ועוד אולי) ברח משם כל עוד נשמתך עדיין לא התקלקלה.

חזק ואמץ - בנימין שמואלי

מהו איסור יחוד? מה הדין כשיש כמה גברים וכמה נשים? באלו מקרים אין צריך לחשוש לאיסור יחוד?

איך במצב של איבוד שליטה, כשבני ישראל חטאו בשני חטאים חמורים, נוצרה גאולה גדולה? מה גרם לאישה שנשואה לגוי 20 שנה, לרצות לעשות ברית לבנה? מה מונע ממוסכניק לגנוב 70 אלף דולר שהיו ברכב שתיקן? מי הוא האיש בן פרתי בפיוט "לך דודי"? הרב גואל אלקריף בשיעור נפלא לפרשת פנחס