4 שאלות בבקשה

  • כ"ז אב התשע"ט

שאלה

1) בקריאת שמע שעל המיטה, בקטע של "אנא בכח..." - לאחר הקריאה של קטע זה, צריך לחזור על הפסוק של אותו יום 3 פעמים(על היום שלמחרת). השאלה היא, האם אומרים "ברוך שם כבוד מלכותו.." לאחר שסיימתי לקרוא את כל פסוקי "אנא בכח.." ולפני אמירת הפסוק של אותו יום 3 פעמים? או שמא רק לאחר קריאת כל "אנא בכח.." ואמירת הפסוק של אותו יום 3 פעמים, רק אז לומר "ברוך שם כבוד מלכותו.."?

האם מותר במזג אויר קר להניח תפילין של יד ושל ראש, ולאחר מכן ללבוש מעיל על גבי התפילין של יד וראש?

1) בקריאת שמע שעל המיטה, בקטע של "אנא בכח..." - לאחר הקריאה של קטע זה, צריך לחזור על הפסוק של אותו יום 3 פעמים(על היום שלמחרת). השאלה היא, האם אומרים "ברוך שם כבוד מלכותו.." לאחר שסיימתי לקרוא את כל פסוקי "אנא בכח.." ולפני אמירת הפסוק של אותו יום 3 פעמים? או שמא רק לאחר קריאת כל "אנא בכח.." ואמירת הפסוק של אותו יום 3 פעמים, רק אז לומר "ברוך שם כבוד מלכותו.."?

2)האם מותר במזג אויר קר להניח תפילין של יד ושל ראש, ולאחר מכן ללבוש מעיל על גבי התפילין של יד וראש?

3)האם מותר לי להאכיל ציפורי בר בחצר ביתי כגון עורבים ושאר מיני ציפורים, לפני שאני מתחיל להתפלל שחרית? וכן מה לגבי האכלתם בשבת?

4)בנטילה לפני אכילת לחם משפשפים ידיים בעוד הידיים רטבות בזמן אמירת הברכה לפני הניגוב. מה לגבי נטילת ידיים של שחרית לפני התפילה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. אומרים רק פעם אחת ברוך שם

2. כן.

3. מותר רק ביום חול. אם את הרגיל להשליך את שיירי האוכל במקום העורבים מותר לך לעשות זאת גם בשבת אבל לא להביא להם אוכל במיוחד.

4. אין צורך בשיפשוף.