לאברהם היו שני בנים אז מדוע ה' אמר: "קח נא את בינך יחידך אשר אהבת"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב ברצוני לשאול וכי למה הקדוש ברוך הוא אומר לאברהם על בנו יחידו והרי יש לו שני בנים והאם ישנו דו שיח בינו לבין הקדוש ברוך הוא נ.ב שמעתי תשובה מסוימת אך אודה לך אם קצת תרחיב זה שאלה שחבר שאל אותי והאמת היא שאני כרגע מבחינת ידע בדת כמו תינוק. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ז"ל המדרש: ויאמר קח נא את בנך אמר לו איזה בן אמר לו את יחידך א"ל זה יחיד לאמו וזה יחיד לאמו א"ל אשר אהבת א"ל שניהם אני אוהב א"ל את אשר אהבת הרבה א"ל וכי יש גבול לאהבה א"ל את יצחק.

ע"כ המדרש עלה והצלח ונשמח לעזור לך בכל שאלותיך בנימין שמואלי