כשרות

  • כ' אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
סליחה על האריכות פשוט ישנה חשיבות לספר את הרקע..
משפחתו של בעלי מסורתית וגם בעלי, והוריו גרושים.
יש לציין שאצל אביו אני ובני כלל לא אוכלים כיוון שאין הפרדה בכלים, טבילה במקווה וכו'.. לכן בכל פעם שאנו הולכים לשם אני מביאה איתי את האוכל...
לגבי חמותי העניין מורכב- אני מתגוררים כרגע ביחידת הדיור שלה ולכן אוכלים אצלה הרבה...
יש לציין כי היות והיא מגיעה ממשפחה יחסית שומרת מסורת, היא מפרידה בכלים, מטבילה במקווה וכו'....
לאחרונה גיליתי שיש ברשותה 5 תבניות תנור שהיא משתמשת גם לבשרי וגם לחלבי יחד- כאשר מניחה נייר אפייה בלבד בין אפיה לאפיה...למיטב הבנתי העניין כמובן אסור. לעניות דעתי, גם אין המתנה של 24 שעות בין אפית בשרי לחלבי ולהפך.
בשל החשיבות הרבה המוקדשת לאוכל אצל חמתי, נוצרת מתיחות היות והוא כל פעם "מעיר" על דבר אחר בשביל שאני והבן שלנו נאכל שם (אני משתדלת להקפיד על ההלכות עד כמה שאפשר).
חמתי איננה אישה קלה, ומאוד קשה לדבר איתה בפתיחות במיוחד על עניינים שמוערבת בהם שליטה...
מה ניתן לעשות? והאם עד כה הכנסתי אוכל מביתה לביתי בקופסאות פלסטיק שחוממו בביתי הפכו את כליי לטרף?
אודה מאוד לעזרתך, היות וכל פעם עולה עניין כזה ואחר בכשרות וכבר עייפתי לריב עם בעלי או לבדוק ולחקור מה נעשה בשביל שאוכל לדקדק במצוות...
חנה.

תשובה

שלום וברכה

בדיעבד גדול, יש לנסות לסכם עם החמות שלפחות תחמם בין הבשר והחלב למשך חצי שעה את התבנית והתנור על החום החזק ביותר.

כמו כן אפשר לקנות עבורה הרבה תבניות חד פעמיות ולבקש ממנה שתשתמש בזה כאשר היא מבשלת עבורך.