אמונה

הוקינג אומר שהיקום לא צריך את אלוקים, היתכן?

  • י"ח אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
ראיתי סרטון שבו סטיבן הוקינג אומר שהמפץ הגדול לא צריך את אלוקים,איך אפשר לומר דבר כזה? והאם הוא פורך ח"ו את קיומו של הבורא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

רחוק מכך.

פרופ' סטיבן הוקינג ניסה להציע תיאוריה האומרת שחוק הגרביטציה קדם למפץ הגדול וגרם לו, אך כאשר שאלו אותו מי יצר את חוק הגרביטציה (המתמטיקה הגאונית שעומדת מאחורי היקום), נותר ללא מענה.

למה הדבר דומה? לאדם שטוען שחייזרים יצרו את הכול, וכאשר שואלים אותו מי יצר את החייזרים, יאלץ לומר: "אלוקים".

הוקינג נאלץ להודות בספרו "קיצור תולדות הזמן", שרמת הדיוק המתמטי ביקום עולה על כל דמיון:

"אם שנייה אחת לאחר המפץ הגדול, מהירות ההתפשטות של היקום היתה קטנה יותר, אפילו בחלק אחד מתוך מאה אלף מיליוני מיליונים, היה היקום קורס עוד לפני שהגיע לגודלו הנוכחי".

[מקור: Stephen Hawking, A Brief History Of Time, Bantam Press, London: 1988, p. 121-125].

ראה עוד במאמרי:

https://www.hidabroot.org/article/1124003

https://www.hidabroot.org/article/213067

בברכה,

דניאל בלס