מהי קבורה חילונית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה ההבדל בין קבורה חילונית לקבורה דתית. האם בקבורה חילונית לא מטהרים את המת האם קוברים אותו בתוך ארון האם אומרים קדיש אשמח לקבל תשובה גם באימייל.

תשובה

שלום

לא הבנתי למה שמת את הכותרת לשאילתך ב`מנהגים ביהדות`. איך משתלב הגדרה מסויימת לקבורה חילונית ומה ההקשר בין `טהרה` למת לבין `חילוניות` שאיננה יודעת להבחין בין טהרה לטומאה. זהו משמעות `קבורה חילונית` שאינה מקבלת כל תכתיב שהוא, ואף אחד לא יקבע אותה, הרי אם יקבעו לזה נהלים זהו שוב מושג של מנהג קביעה ודת חדשה. קבורה חילונית פירושו:

איש הישר בעיניו יעשה ללא קבלת שום סמכות. כל מה שרוצים עושים, אם זה אמירת קדיש, קריאת פרק מהקוראן, מהברית החדשה, קינוח בסטייק ופיצה, קבורה בארון, על מזרון, קצת כסף וסיגריות בצד, הכל מקובל, כיד הדמיון הטובה והרעה.

בהצלחה - מנשה ישראל