הפלה טבעית על פי התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני אלעד אני בן 16 . י"ג מרחשוון אני האח הבכור ויש לי עוד אח קטן מימני בן 13 ואחות קטנה בת 10 היום נודע לי במיקרה לא דרך הוריי שכשאמא ואבא שלי התחתנו הכוונה ליפני שנולדתי (כשהם היו נשואים כבר אחרי חופה וקידושין) אמא שלי הייתה בהריון מאבא שלי, ובחודש הרביעי להריון נעשתה הפלה טיבעית..(זה שהופל היה אמור להיות האח הבכור ולא אני) עכשיו שאלתי היא כה איזה הסבר אים הסבר מיבחיתה דתית \קבלה להפלה טיבעית זה אומר משהו על העובר שמת כתוצאה מימה זה יכול לקרות(מבחינה דתית ולא מבחינה רפואית תודה רבה לכם ביברכה אלעד

תשובה

שלום וברכה

הדרך כלל העובר הוא נשמת צדיק, אשר היה צריך תיקון קל, ובירידתו לעולם הזה, תיקן את הפגם, ועלה לגן עדן.

בברכה - בנימין שמואלי